top of page

Renovatie

Gedeeltelijk vernieuwen

Bij renovatie krijgt de keuken een geheel nieuwe uitstraling. Afhankelijk van uw wensen kan ook het kookcomfort verbeterd worden. Met een ander aanrechtblad, nieuwe apparatuur en opnieuw gespoten (MDF) deuren krijgt uw bestaande keuken een totaal nieuw uiterlijk. Kortom: door bepaalde onderdelen te vervangen creëert u een volledig nieuwe “look”.

Keukenrenovatie Brabant luistert in een persoonlijk gesprek (bij u thuis) naar uw wensen: adviseert en realiseert. Met aandacht voor de nieuwste trends creëren wij een totaalconcept voor uw keuken- en woonomgeving. Stijlvol en functioneel.

Wanneer renoveren?

Prijstechnisch is het renoveren van keukens het meest interessant als:

1. U tevreden bent over de huidige indeling

2. Uw bestaande keuken constructie-technisch in orde is

3. U voornamelijk optische wijzigingen wil doorvoeren

4. U weet wat u wil wijzigen/veranderen m.b.t. aanrechtblad, apparatuur, rugwand etc.

Toelichting:

1. De indeling en/of uitbreiding van een bestaande keuken is moeilijk te wijzigen. Dat zou resulteren in kostbare

    installatieaanpassingen. Het vervangen van slechts één of enkele deuren behoort helaas niet tot de 

    mogelijkheden omdat dan kleur- en/of modelafwijkingen ontstaan.

2. Constructie-technisch? Wat betekent dat? Concreet: als het corpus (de kasten dus), de lades en de

    scharnieren nog prima functioneren. Kasten met water- of vochtschade, “losse” ladegeleiders, slechte         

    scharnieren of ladesystemen en/of uitbreidingen etc. resulteren in een grondige renovatie met als gevolg dat

    de kosten ervan stijgen. Veel klanten kiezen dan alsnog voor een geheel nieuwe keuken. Ook daarvoor kunt u

    uiteraard terecht bij Keukenrenovatie Brabant.

3. Nieuw gespoten keukenfronten geven uw keuken een nieuwe uitstraling. Het keukenmerk van uw bestaande

    opstelling is niet van belang. Alles wordt voor u op kleur gemaakt.

4. Functioneert de apparatuur nog goed? Zijn de tegels op de muurzijde aan vervanging toe? Misschien wilt u

    het aanrechtblad en/of afzuigkap vervangen? Of toch ook een Quooker-systeem? Allemaal vragen die erg

    persoonlijk zijn maar uiteindelijk bepaalt u zelf welke onderdelen gerenoveerd of vervangen moeten worden.      Pas als u hierover duidelijkheid heeft, kunt u een keukenrenovatie overwegen.

Waarom renoveren?

1. Folie keukenkastjes

Een veel voorkomend probleem is het zogenaamde “loslaten van folie”. Dat is – zo is de ervaring van Keukenrenovatie Brabant – de meest belangrijke oorzaak om renoveren te overwegen.

De fabrikant/leverancier levert het model/type niet meer van uw bestaande keuken en dus is er vanuit die hoek geen oplossing te verwachten. Een veel voorkomend probleem waar Keukenrenovatie Brabant als geen ander op kan inspelen.

2. Budget

Hebt u niet het budget voor een nieuwe keuken of u wilt niet veel geld uitgeven dan is keukenrenovatie een perfecte optie. Het opnieuw spuiten van keukendeuren is in verhouding veel goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe keuken. Bij het renoveren van een keuken hoeven er namelijk geen leidingen te worden omgelegd, bovendien is breekwerk ook niet nodig. Hierdoor bespaart u geld én tijd.

3. Uitstraling

Het zijn voornamelijk de keukenfronten die het aanzicht van de keuken bepalen. Een andere kleur geeft uw keuken een compleet nieuwe uitstraling.

Met simpele aanpassingen kan uw keuken aantrekkelijker maar ook praktischer worden.

U geeft uw keuken – voor een fractie van de prijs van een nieuwe keuken – wél een totaal nieuwe look! Het spuiten van keukendeuren kent bovendien een ideale prijs- kwaliteitsverhouding.

Keukendeuren spuiten:

Keukenrenovatie Brabant heeft zich o.a. gespecialiseerd in het industrieel spuiten van keuken- of binnendeuren, meubels en winkel- of kantoorinterieurs. Het laten spuiten van uw keuken is een goede en goedkope oplossing. In zo’n 85% van de situaties is er sprake van MDF-deuren met loslatende folie. De service die wij bij het spuiten van keukendeuren bieden:

  • Ophalen en retourneren

  • Folie & lijm verwijderen

  • Tweezijdig ontvetten en rondom schuren

  • Spuiten in 2K componenten grondlak + opnieuw schuren

  • Tweezijdig spuiten in 2K lak (zijdeglans)

  • Keuze uit maar liefst ruim 200 RAL kleuren.

Voordelen

Door opnieuw gespoten elementen krijgt u een compleet nieuw uiterlijk van uw keuken. En dat voor een veel lagere prijs dan voor een compleet nieuwe keuken met ook nog eens zo min mogelijk hak- en breekwerk. De monteur is (vaak) binnen 1 dag klaar; d.w.z. geen dagen in het stof. ’s-Morgens in de oude keuken ontbeten, ’s-avonds in uw nieuwe keuken gekookt. Dát is het Keukenrenovatie Brabant concept.

Nadelen

Uw keuken restylen is complex en de bestaande indeling is moeilijk te wijzigen. Opnieuw gespoten keukendeurtjes wijken qua kleur altijd af van bestaande zichtzijdes en/of de kleur van de binnenzijde van de kasten. De technische staat van uw keuken is ook bepalend. Realiseert u zich s.v.p. altijd dat een gerenoveerde keuken geen nieuwe keuken is en dat als uw bestaande keuken echt van ouderdom uit elkaar valt u beter een nieuwe keuken kunt overwegen.

Prijzen

Het is begrijpelijk dat u direct wil weten wat in uw specifieke situatie de kosten zullen zijn. Deze zijn echter geheel afhankelijk van uw wensen en uw budget. Welke materialen wilt u toepassen? Welke onderdelen vervangen? Allemaal vragen die vooraf niet beantwoord kunnen worden. Feit is dat de kosten van een geheel nieuwe keuken behoorlijk kunnen oplopen. Bij het opnieuw spuiten van fronten kunt u een behoorlijke besparing realiseren ten opzichte van nieuwe keukenkasten. De kosten van andere apparatuur, verlichting, aanrechtblad etc. worden hierin natuurlijk buiten beschouwing gelaten.

KeukenrenovatieBrabant_Logo.png
bottom of page